Polityka prywatności

http://ekogroszekplus.pl to strona internetowa należąca do firmy ADAMEX Sp. z o.o. Sp. k. z siedzibą w Podolszu ul. Starowiejska 57, 32-640 Zator, Polska.

Jakie dane pozyskujemy?

Informacje niezbędne do realizacji złożonego zamówienia to: imię i nazwisko, adres, nr telefonu, e-mail. Wszystkie dane są traktowane poufnie. Możliwe jest również przekazanie niezbędnych danych partnerom z nami współpracującym, czyli np. firmie kurierskiej. Tam będą one przetworzone i wykorzystane wyłącznie w celu realizacji zamówienia. Państwa dane osobowe mogą również zostać ujawnione na wniosek i żądanie uprawnionym organom (Izba Celna, Skarbowa itp.). Użytkownik, który przekazał stronie ekogroszekplus.pl swoje dane osobowe, może je w każdej chwili wycofać. W tym celu należy się skontaktować z firmą ADAMEX wysyłając e-mail na: rodo@adamexpodolsze.pl

Czym są cookies?

Cookies (tzw. ciasteczka) to dane informatyczne, w szczególności małe pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych Użytkowników i przeznaczone do korzystanie ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika (np. komputer) i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. Cookies nie są programami, które mogłyby zadziałać na szkodę Użytkownika.

Cookies stosowane przez stronę ekogroszekplus.pl nie zawierają żadnych danych personalnych Użytkownika strony. Dzięki nim strona ekogroszekplus.pl może analizować i optymalizować korzystanie ze strony internetowej i w związku z tym dostosować zawartość z tym dostosować zawartość strony do preferencji Użytkownika. Oprogramowanie sklepu ekogroszekplus.pl zapisuje informacje w plikach cookies dotyczące m.in.: ostatnio oglądanych produktów, oddanych głosów w ankiecie, informacje na temat sesji.

 

KLAUZULA INFORMACYJNA

W związku z rozpoczęciem stosowania z dniem 25 maja 2018 r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady )UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 94/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO  informujemy, iż od dnia 25 maja 2018 r. będą Pani/Panu przysługiwały określone poniżej prawa związane z przetwarzaniem Pani /Pana danych osobowych przez ADAMEX Spółka z ograniczona odpowiedzialnością Spółka Komandytowa.

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informujemy, że:

1.    Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest ADAMEX Spółka z ograniczona odpowiedzialnością spółka komandytowa
z siedzibą w Podolszu przy ul. Starowiejskiej 57, e-mail: rodo@adamexpodolsze.pl

2.    Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu:
a.    realizacji umowy kupna-sprzedaży  na podstawie  art. 6 ust 1 pkt b/c/ RODO
b.    kierowania do Pani/Pana treści marketingowych na podstawie art. 6 ust. 1 lit f RODO
c.    w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu ADAMEX Sp. z o.o. sp.k. polegającego na ewentualnym ustaleniu lub dochodzeniu roszczeń lub obrocie roszczeniami na podstawie art. 6 ust. 1 lit f RODO.

3.    Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych mogą być:
a.    Krajowa Administracja Skarbowa
b.    Poczta Polska S.A.
c.    Firmy kurierskie
d.    Santander Consumer Bank SA
e.    Dostawcy systemów informatycznych i usług IT
f.    Organy uprawnione do otrzymania Pani/Pana danych na podstawie przepisów prawa.

4.    Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez 6 lat.

5.    Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (*jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

6.    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do GIODO gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

7.    Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zawarcia umowy kupna-sprzedaży. Jest Pan/Pani zobowiązana do ich podania a konsekwencją niepodania danych osobowych będzie niemożliwość zawarcia takiej umowy.

 

ZGODA NA NEWSLETTER/WYCOFANIE ZGODY

Zgody na newsletter, przekazane Administratorowi strony ekogroszekplus.pl (tj. firmie ADAMEX), udzielane są dobrowolnie, świadomie, konkretnie i jednoznacznie, w celu otrzymywania informacji o nowościach i promocjach naszego e-sklepu oraz innych informacji o charakterze marketingowym.

Z prenumeraty newslettera e-sklepu ekogroszekplus.pl można zrezygnować w dowolnym czasie wpisując swój adres e-mail ponownie zakładce newsletter dostępnej na stronie głównej e-sklepu (w kolumnie po lewej stronie).

 

Więcej szczegółowych informacji zamieszczono także w REGULAMINIE ZAKUPÓW - zobacz tutaj

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Newsletter
Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl